NRC DeLuxe

volkskrant - Showstopper

juli 2013
in de volkskrant van 3 juli 2013 een speciaal artikel over anthonBeeke:
'Showstopper - Anthon Beeke over zijn 50 jaar omspannende Grafische Oeuvre'.

— ‘Zag ik dat nou écht?’.
Bij het verschijnen van een oeuvre-boek (en een tentoonstelling) vat ontwerper Anthon Beeke de essentie van vijftig jaar van zijn onnavolgbare grafische werk samen. —

Door: bobWitman — Foto’s: moradBouchakour
Klik hier om het artikel uit de volkskrant te bekijken.

jule 2013 in the edition of july 3rd of the 'volkskrant', a special article about anthonBeeke.

Click here to view the article in the 'Volkskrant' (Dutch).NRC DeLuxe

nrc deluxe

juni 2013
in nrc deluxe van juni 2013 is de gastredacteur pietheinEek. In deze editie een artikel gewijd aan anthonBeeke. Eek over anthonBeeke:
„Ooit exposeerden we tegelijkertijd in de galerie van Rossana Orlandi in Milaan. Ik mijn afvalbank en Anton zijn sperma-alfabet. Toen vroeg hij nonchalant: ‘Mag ik mijn kwakkies boven jouw bank hangen?’ Het zag er met elkaar mooi uit.”

Klik hier om het artikel uit nrc deluxe te bekijken.


june 2013 in the june edition of nrc deluxe, with guest editor pietheinEek, an article about anthonBeeke.

Click here to view the article in the 'NRC DeLuxe' (Dutch).AVRO Close Up

avro: close up

september-oktober 2011 guusvanWaveren heeft een documentaire gemaakt over anthonBeeke. Hij volgt hem in zijn archief waar zijn gigantische oeuvre is opgeslagen op zoek naar het verleden met een optimistische blik op de toekomst. Daarnaast komen vrienden en collega’s aan het woord en zien we Anthon op archiefbeelden. Titel: "ANTHON BEEKE — van slagersjongen tot grafisch ontwerper"

De première van de film vond plaats op 25 september tijdens het Nederlands Filmfestival Utrecht. De film is te bekijken via Uitzendinggemist.nl.

september-october 2011 guusvanWaveren has made a documentary about anthonBeeke. He follows him in his archive where his gigantic oeuvre is stored, perusing the past with an optimistic view of the future. We also see friends and colleagues and Anthon on archive footage. Title: ANTHON BEEKE — from butcher’s boy to graphic designer

The film had its première on 25 September during the Netherlands Film Festival in Utrecht. The film can be viewed online on uitzendinggemist.nl.Body Type

body type

augustus 2011
anthonBeeke brengt zijn legendarische blote meisjes alfabet uit 1969 opnieuw uit.
Het is nu voor het eerst in kleur te zien en aangevuld met cijfers: Naked Numbers.

Het is nu weer opnieuw uitgebracht en voor het eerst in kleur, de eerste uitgave was in zwart-wit. De cijfers waren in 1969 achterwege gebleven. Het oude legendarische alfabet is nu uitgebreid met cijfers: weer met ranke meisjeslijven zoals toen én met de stevige lichamen van zwarte jongens, als een uitdrukking van de tijd waarin we nu leven. lees meer

Body Type is te bestellen bij Nijhoff & Lee Boekhandel: klik hier
Klik hier om het artikel uit de Volkskrant van bob Witman te bekijken.

august 2011 anthonBeeke releases his legendary Naked-Ladies Alphabet dating from 1969. It is now being published in colour for the first time and has been augmented with numerals: Naked Numbers.

It has now been released again and for the first time in colour. The first publication was in black & white. No numerals were created in 1969. It has now been augmented with numerals: again with slim girls’ bodies just as then and also with the powerful torsos of black guys, as an expression of the time in which we now live. read more

Body Type can be ordered from Nijhoff & Lee Boekhandel: click here
Click here to view the article in the 'Volkskrant', by Bob Witman. (Dutch)

eiaculatum

eiaculatum

november 2008
Veertig jaar na de creatie van het “blote meisjes alfabet” dat recentelijk in het nieuws kwam door het plagiaat van de Amerikaanse kunstenares vanessaBeecroft (voor louisVuitton), antwoordt  anthonBeeke met een sperma alfabet in glas genaamd 'EIACULATUM' dat gehanteerd wordt als een lichaams vloeistof die in het verlengde van het lichaam hanepoterige en geïmproviseerde letters vormt.

Voor het eerst wordt dit alfabet getoond op de expositie 'GLAS' in het Designhuis in Eindhoven. Het alfabet zal later worden gedigitaliseerd en via internet  worden verspreid.
De letters zijn gemaakt met medewerking van rubenSteenman en glasproductieatelier 'vrij Glas' .


Alphabet

the naked ladies alphabet

november 2007
een van de meest toonaangevende en kwalitatieve ‘blote meisjes alfabetten’ is natuurlijk afkomstig van anthonBeeke. in 1970 uitgegeven door drukkerij De Jong & Co in hun experimenteel blad ‘Kwadraat’. tot op heden blijkt dat het alfabet nog steeds geliefd is.
lees meer

november 2007 one of the most elaborate ‘naked alphabets’, in terms of its formal quality, is of course anthonBeeke’s, published by De Jong & Co. printers in their experimental ‘Kwadraat’ series in 1970.
it turned out that, even today, it’s still a popular alphabet.

read more